Slider 01 Slider 02 Slider 03 Slider 04 Slider 05 Slider 06 Slider 07 Slider 08 Slider 09 Slider 10

Biserica “Intrarea în Ierusalim” – Bâtca Doamnei

Scurt istoric.  Parohia se află în apropierea municipiului Piatra - Neamţ, la poalele cetăţii dacice ,,Bâtca Doamnei”.
Începând cu anul 1998, Anexa ,,Doamna’’ este desprinsă din Parohia Văleni, şi formează o parohie aparte de-a lungul unui afluent al râului Bistriţa, pârâul Doamnei.
Piatra de temelie a noului locaş de cult este pusă la data de 20 februarie 1999, de P.S. Calinic Botoşăneanul, care începând cu anul 2000 a demarat şi s-a îngrijit îndeaproape de mersul lucrărilor alături de Preotul Gheorghe Cârlan de la Parohia Văleni.

 

Biserica din lemn se află la 5 km de municipiu, şi începând cu luna decembrie 2005 se oficiază în duminici si sărbători, slujbele cuvenite.
In prezent se lucrează la reacoperirea cu draniţă a acoperişului, urmând ca până la venirea frigului, biserica sa aibă tâmplărie noua si pardoseală,  sa fie dotată şi cu centrală termică.  Începând cu anul 2007 au început lucrările la pictură, iconostas (catapetesmă) şi mobilierul locaşului de cult.

Viaţa parohială.  Puterea financiară a parohiei este foarte mică, cele 96 de familii ortodoxe fiind majoritatea alcătuite din bătrâni pensionari. In următorii ani  parohia va fi dotata cu cantina sociala si oficiu parohial.